گزارش کارآموزی تخریب و اجرای ساختمان در کارگاه ساختمانی

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي تخريب و اجراي ساختمان در کارگاه ساختماني در 30 صفحه ورد قابل ويرايش

فهرست مطالب

مقدمه ........................................................................................... 4

تخريب ساختمان ........................................................................... 5

خاکبرداري ................................................................................... 6

ريختن بتن مگر .............................................................................. 9

آرماتوربندي ................................................................................ 10

بتن ريزي فنداسيون ..................................................................... 13

ويبره کردن بتن ........................................................................... 14

آرماتوربندي ستون ها .................................................................. 15

بتن ريزي ستون ها ....................................................................... 18

نکاتي درمورد بتن ريزي ستونها ..................................................... 18

نحوه ريختن بتن در داخل قالب ................................................... 20

اجراي تير بتني ............................................................................. 21

تيرچه و طريقه ساخت آن ............................................................. 24

ساخت بتن براي تيرچه ها ............................................................. 26

ساخت تير بتني واجراي سقف ....................................................... 28

بلوکها ........................................................................................... 29

اجراي سقف تيرچه بلوک ................................................................ 30

نصب تيرچه ها بر روي سقف تيرچه بلوک ........................................ 30

ميلگردهاي ممان منفي ..................................................................... 31

ميلگرد حرارتي ............................................................................... 31

ميلگردهاي ممان منفي براي کنسول ................................................. 32

خيز منفي در سقف ........................................................................... 32

بتن ريزي سقف تيرچه بلوک............................................................. 33

تصاويري از پروژه ............................................................................ 34





مقدمه

انجام دادن كار اجرايي به عنوان كارآموزي كاري بسيار مفيد وپسنديده است،چون اين كار دانشجو را با اجراي كارهاي عمراني آشنا مي كند.اجراي كارهاي عمراني با دستگاه تئوري تفاوت دارد واختلاف اجرا ودرس دانشگاهي فقط در كارگاه ساختماني قابل احساس است وكارآموزي وكاركردن دركارگاه ساختماني قبل از رفتن دانشجو به محل كار خود بسيار مفيد است.

كاركردن در كارگاه ساختماني به عنوان كارآموزي براي بنده بسيار مفيد بود و تجربه هاي خوبي را كسب كردم قبلا از آقاي مهندس بياني استادكارآموزي و مدير کارگاه ساختماني آقاي صفائي وتمام كساني كه بنده را در اين زمينه ياري نمودند، تشكر مي نمايم.















گزارش كارآموزي

محل كارآموزي اينجانب در يک کارگاه ساختماني بوده است. بنده از ابتداي كار يك ساختمان 4 طبقه، وارد كارگاه ساختماني شدم.در ابتدا كار تخريب ساختمان قديمي موجود مورد توجه قرار گرفت كه مدير،قبل از تخريب، نقشه هاي اجرايي را گرفته و كارهاي شهرداري را انجام داده تا بعد از گرفتن جواز،اقدام به احداث وساخت ساختمان مورد نظر کند.

بعد از انجام دادن كارهاي اداري در شهرداري مورد نظر و گرفتن جواز ساخت از شهرداري،سازنده اقدام به قطع گاز ساختمان توسط اداره گاز شهرستان كرج كرد و بعد از انجام اين كار اقدام به برچيدن شوفاژ خانه ساختمان كرد و وسايلي كه مي توانست از آن استفاده كند از ساختمان خارج كرد وسپس ساختمان مورد نظر را تخريب كردند.

تخريب ساختمان

تخريب ساختمان ابتدا از ديوارهاي داخلي، درها وبيرون آوردن چارچوب درهاي داخلي شروع شد وسپس آسفالت پشت بام ساختمان مانند ورقه هاي كاغذ لوله شده از پشت بام توسط عوامل تخريب كنده شد.

نكته مهم اين است كه قبل از تخريب پشت بام حتما آسفالت بايد به صورت جداگانه برداشته شود چون در صورت انجام نشدن اين كار تخريب پشت بام باآسفالت كاري، بسياري دشوار ميشود. بعداز جمع شدن آسفالت پشت بام وتخليه آن از پشت بام به داخل كاميون وحمل وخارج كردن آن از پروژه،سقف ساختمان كه طاق ضربي بود،تخريب شد. عوامل تخريب موظف به تخريب وجمع آوري آجرهاي موجود وچيدن آجرها در يك گوشه حياط شدند.بعد تير آهن و ستون ها از ساختمان قديمي به جاي مانده بود و تيرآهن در يك روز توسط عوامل تخريب بوسيله هوا برش بريده و به همراه تمام چهارچوب ها و درها وپنجره ها كه قبلا از ديوارها خارج شده بود بار كاميون شده واز پروژه خارج شدند. تمام عمليات تخريب ساختمان بين 15 تا 20 روز انجام شد.

خاکبرداري

بعد از تمام شدن عمليات تخريب مرحله خاك برداري پروژه بود كه توسط يك لودر و چند كاميون انجام شد.عمليات خاك برداري در يك روزكاري به انجام رسيد.

در حين انجام عمليات خاك برداري به چند فنداسيون تكي كه در زمان قديم براي مقاوم كردن زير ستون گذاشته شده بود برخورديم كه مصالح موجود براي ساخت اين فنداسيون ها شفته آهك بود كه بسيار سنگين و مقاوم بودند كه لودر با خالي كردن اطراف اين فنداسيون و زير آن موفق به خارج كردن فنداسيون هاي مذكور شد.

درست كردن اين فنداسيون ها با مصالح شفته آهك در زمان خود بسيار جالب وقابل ستايش بود.

در زمان خاك برداري ساختمان، سر دو چاه قديمي باز شد و با خاك پر شد.اين كار بسيار اشتباهي است،اما به دليل هزينه وسرعت درانجام كار اين نوع پركردن چاه هاي قديمي بيشتر متداول شده است. ممكن است بعد ها اين چاه نشت كند،چون خاكي كه به داخل چاه ريخته مي شود انباري چاه را پر نمي كند وفقط مقداري از انباري وتمام ميله را پر مي كند.كه بعد از گذشت زمان ،به صورت مخروطي در ميله قرار گرفته باعث نشت خاك ميله چاه مي شود.اما اگر چاههاي موجود با ملات شفته آهك به همين صورت پر شود به دليل سفت شدن اين ملات هرگز نشت نكرده وباعث هيچ خطري در آينده هم نمي شود كه اميد است اين كار كه به دليل هزينه موجود در اغلب پروژه هاي ساختماني انجام نمي شود با نظارت مهندسان ناظر انجام شود.

به دليل وجودساختمانهاي همسايه،مقداري خاک در مجاورت آنها باقي ماند تا ضربه هاي لودر و خالي شدن خاك كناره ساختمان باعث تخريب ساختمانهاي مجاور نشود. ساختمان غربي نگراني بيشتري براي مسئولان پروژه به همراه داشت چون ديوارهاي ساختمان با گل چيده شده بود وبسيار سست و ريزنده بود.البته قبلا ساختمان همسايه را بيمه كرده بودند تا در صورت بروز حادثه بيمه خسارت وارده را پرداخت نمايد وبراي اطمينان از همسايه غربي خواسته شده بود كه در زمان خاك برداري ساختمان را تخليه كنند كه كار بسيار پسنديده اي بود.

در انتهاي زمين مورد نظر،زير زمين بود كه در هنگام خاك برداري تا نصف آن خاك برداري وبقيه زيرزمين پر از خاك شده بود كه در محل فعلي زيرزمين جاي 3 فنداسيون وشناژهايي بود كه براي ساخت ساختمان جديدي بايد احداث ميشد.

در پايان روز كاري، گودبرداري ساختمان با حمل خاكهاي اضافه بوسيله كاميون به خارج از پروژه، به اتمام رسيد.

در روز بعد، چند كارگر مشغول كندن خاكهاي كنار ديوارهاي همسايه كه به دليل آسيب نرساندن به ساختمانهاي مجاور آنها را بر نداشته بودند، شدند. وقتي كه كارگر ها كمي از خاكها را خالي كردند ديده شد ساختمان داراي پي وكرسي چيني است وبا خيال راحت خاكها را از كنار ساختمان خارج كردند.در طرف شرق ساختمان، با خالي كردن مقدار كمي از خاكها بوسيله كارگرها ديده شد كه ساختمان فاقد پي است و ديوارهاي آن با گل چيده شده است و اين مسئله باعث ناراحتي كادر اجرا شد.

مسئول کارگاه، ساختمان مجاور را بيمه كرد تا در صورت بروز حادثه شركت بيمه خسارت وارده را پرداخت كند .

خاك را تخليه كردند وبعد از خارج كردن خاك شناژ که از ديوارهاي همسايه خارج شده بود،آنرا سرند کردند و با اضافه کردن آب ودرست کردن ملات اقدام به ديوارچيني کردند. دليل استفاده از گل براي ديوارچيني شناژ فنداسيون اين بود که بعد از اجراي فنداسيون بتوان آجراهايي كه در شناژ بندي مصرف شده را باز از زمين خارج کرده و در ديوار چيني وپارتيشن بندي از آنها استفاده کرد.





ريختن بتن مگر

بعد از تمام شدن شناژ افقي فنداسيون ، نوبت به اجراي بتن مگر رسيد که با بتن با عيار 150 اجرا شد. بتن مگر را يکسان ريخته و با تخته ماله صاف کردند و با انجام دادن اين کار يک سطح صاف بر کف فنداسيون بوجود آمد، با اينکار بتن مگر به پايان رسيد.

بعد از اجراي بتن مگر، نوبت به محاسبات ميلگردهاي مورد مصرف در ساختمان رسيد. محاسبات ميلگردهاي ساختمان از روي جدول ونقشه هاي ساختمان انجام شد و بعد از خريداري ميلگرد ها وتخليه آن در پروژه،آرماتور بند انتخاب شده وبعد از نوشتن قرارداد آرماتوربندي ساختمان شروع شد.

آرماتوربندي

آرماتوربندي با اندازه زدن ميلگردهاي کف فنداسيون (مش) شروع شد ومش هاي فنداسيون انجام شد طول مشهاي به اندازه طول فنداسيون منهاي 10 سانتي متر با خم 10 سانتي بود.

بعد از بستن مش ها نوبت به ميلگردهاي شناژ رسيد که هم در کف و هم در بالاي شناژ بود وبعد نوبت به اجراي خاموتهاي فنداسيون رسيد که بعد از اندازه زدن وقطع کردن وخم کردن ميلگردها خاموتهاي فنداسيون درست شد و آنها را در داخل ميلگردهاي طولي موجود در فنداسيون انداختند آرماتور بند در زمان بستن خاموتها گره هاي خاموتها را در يک طرف انداخته بود كه به او گفتم که گره هاي خاموتها بايد در دوطرف به صورت يکي در ميان اجرا شود که با تاکيد ما چند تا فنداسيونها به اين طريق انجام شد اما چند تا شناژ ها گره ها در يک طرف شناژ در بالا قرار گرفته بود. بعد از تمام شدن خاموتها وبستن آنها ميلگردهاي انتظار براي اجراي ستون ها گذاشته شد که طول ميلگردهاي انتظار از بالاي فنداسيون 80سانتي متر بود و با 2 يا 3خاموت ميلگرد انتظار بسته شد وقبل از بتن ريزي به مهندس اطلاع داده شد تا از پروژه بازديد نمايد تا در صورت تاييد کردن اجراي آرماتوربندي، پيمان کار اقدام به بتن ريزي فنداسيون کند.

روز بعد مهندس ناظر،در محل احداث پروژه حاضر شد.مهندس ناظر با دقت زياد شروع به بازديد از پروژه کردند وبعد از مدتي نماينده پيمانکار را خواسته واز او به دليل اجرا نکردن صحيح گره ها در خاموتهاي فنداسيون ايراد گرفت. نماينده پيمانکار توضيح دادکه تمام گره ها در فنداسيون به صورت چپ و راست اجرا شده است و در بعضي از موارد،آرماتور بند ،اشتباه کرده بود اکثر گره هاي خاموتها به طور صحيح اجرا شده بود وبا لطف مهندس که آن مقدار اشتباه را قابل بخشش دانستند آرماتوربندي فنداسيون تاييد شد وايشان،اجازه بتن ريزي را به پيمان کار داد.

بعد از تاييد آرماتوربندي، فنداسيون داخل ديوارهاي شناژ با نايلون پوشيده شد تا بتن به آجرهاي موجود نچسبد تا بتوان بعداز بتن ريزي آجرهاي استفاده شده در شناژ بندي را از خاک بيرون آورده و از آن باز استفاده شود قبل از بتن ريزي حفره هاي بين فنداسيون با خاک پر مي شود تا فشار بتن باعث تخريب ديوارهاي شناژ فنداسيون نشود.

نحوه ريختن بتن در داخل قالب

بتن نبايد از فاصله زياد در قالب ريخته شود، که متاسفانه اين مسئله در بسياري از بتن ريزي ها در کارهاي اجرايي ديده مي شود فاصله هايي که بتن ،طبق ضوابط وآيين نامه ها بايد از ارتفاع ريخته شود 90 تا 120 سانتي متر است واگر از اين مقدار بيشتر شود،دانه بندي بتن از بين مي رود وبتن ريزي ضعيفي بدست مي آيد.براي رفع چنين نقصي بايد بتن ريزي در ارتفاع گفته شده انجام شود تا دانه بندي بتن از هم گسيخته نشود. در اجراي بتن ستون، بعد از پر شدن قالب يعني به ارتفاع 90 تا 120 سانتي متري، بادستگاه ويبره بتن موجود را ويبره کرده تا حباب هاي هوا از داخل بتن خارج شود و بعداز تمام شدن بتن ريزي لايه اول و ويبره کردن آن نوبت لايه دوم وبتن ريزي آن است.

قبل از بتن ريزي لوله ويبراتور را در داخل قالب قرارداده و شروع به پرکردن قالب مي کنيم بعد از تمام شدن بتن ريزي ويبراتور را روشن کرده وبتن را ويبره مي کنيم و قالب را تا 24 ساعت باز نمي کنيم.بعداز 24 ساعت قالب را باز کرده و براي ريختن بتن ريزي ستون بعدي به کار مي بريم.

بعد از بازکردن قالب سطح بتن را با فشار آب شسته تا باقي مانده هايي که به واسطه چرب کردن به سطح تير باقي مانده پاک شود و بعد براي آنکه بتن مقاوم وخوبي داشته باشيم لازم است که به بتن خوب آب بدهيم وبراي بهتر انجام دادن اين کار بهتر است سطح بتن را با گوني هاي نخي همان گوني قيرگوني بپوشانيم تا در زمان آب دادن ياخيس کردن اين گوني ها هم بتن بهترآب داده شود وهم با يک بار آب دادن مقدار آب بيشتري بر روي سطح بتني باقي بماند.چون در صورت عدم انجام دادن اين کار وآب دادن بتن،آب بر روي سطح بتني خوب باقي نمي ماند و زود خشک مي شود واين کار مستلزم کار بيشتر وهزينه بيشتر است. اما ارزش انجام ندادن اين کار به اندازه کار وهزينه انجام شده است چون، باعث ميشود به بتن ساخته شده آب بيشتر داده شود و بتن بدست آمده به مقاومت بالا برسد وعمر آن نيز افزايش يابد

اجراي تير بتني

تيرها قسمتي از ساختمان هستند که بار سقف را تحمل کرده و آن ها را به ستون ها منتقل مي کنند وستون ها هم بارهاي وارده را به پي وبالاخره پي به زمين وارد مي کند بعد از تمام شدن بتن ريزي ستونها وبعداز بازکردن قالب ستونها نوبت به اجراي تيرهاي سقف مي رسد.

قبل از اجراي تير سقف کف بندي براي تير انجام مي شود که بعد از درست کردن کف بر روي زمين است اين کف بندها را بر روي شمع هاي فلزي قرارداده و سطح آنها را با روغن چرب مي کنند وبعد ميلگردهاي طولي تيرها را بعداز برش دادن بر روي کف ها برده وآنها را نصب مي کنند.

البته اکثر تيرهاي بتني با مقطع مربع يا مستطيل اجرا ميشود مقطع تيرهاي مورد نظر مربع شکل بود و معمولا اين مقطع ها در طول تير تغيير نمي کنند بعد شروع به گذاشتن يک رديف آرماتورطولي پايين ويک رديف آرماتور طولي دربالا کردند اجرا کردن اين آرماتورهاي طولي اجباري است وقطر اين آرماتورها حداقل بايد 10ميليمتر باشد البته قطر آرماتورهاي طولي که در اين پروژه انجام شد 18 ميليمتر بود وفراموش نشود که در دو سر اين ميلگردهاي طولي بايد خم وجودداشته باشد در اين پروژه در عرض ساختمان در طول تير ميلگرد 12 متر است وبلند تر از آن عدد ميلگرد وجود ندارد چون حمل ونقل آن بسيارمشکل است براي هر تير بتني که داراي 6 عدد ميلگرد طولي بود براي اجراي هر کدام از آنها از يک ميلگرد 12متري که يک سرآن را خم و يک ميلگرد 2 متري ديگري استفاده شد که 20سانتي متر از آن براي خم ويک متر آن براي طولي که کم آورده بود. و 80سانتي متر از ان براي استحکام بيشتر سعي شد که تمام طويل کردن هاي ميلگرد ها در يک طرف تير انجام نشود اگر ميلگرد هاي طولي پاييني طويل مي شود ميلگردهاي طولي بالايي در آن سر تير طويل شود وبر سرآنها ميلگرد اضافه شود.

بعد از اجرا کردن ميلگردهاي طولي خاموتها در تمام طول تير پخش شد البته به علت اينکه در دو سر تير نيروي برشي بيشتري نسبت به ديگر جاهاي تير وجود داشت فاصله خاموتها در دوسر تير به اندازه 7سانتي متر اکس به آکس ميلگردها اجرا شده وفاصله ديگر خاموتها که در وسط تير اجرا شده بود 12سانتي متر بود.تعداد کل خاموتهاي مصرفي در تيرهاي سقف اول حدود به 500 عدد خاموت مي رسيد که تعداد قابل توجهي به شمار مي آيد ضمنا شماره ميلگرد مصرفي براي خاموتها ميلگرد شماره 15 بود که در دو سر خاموتها به خم 45 درجه اجرا شده بود.
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1758 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 30

حجم فایل:743 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: