گزارش كارآموزي توليد انواع لوله هاي چدني در كارخانه پارس متال

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع
گزارش كارآموزي توليد انواع لوله هاي چدني در كارخانه پارس متال در 17 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه:

شركت پارس متال در سال 1343 واقع در كيلومتر 7 جاده مخصوص كرج تاسيس گرديد و در سال 1347 به بهره برداري رسيد. فعاليت كارخانه در زمينه توليد انواع لوله هاي چدني به روش ريخته گري گريز از مركز و اتصالات به روش ريخته گري در قالبهاي ويژه شروع گرديد و طي ساليان متمادي راه اندازي خطوط ريخته گري اتوماتيك و نيمه اتوماتيك مانند خطوط فيتينگ، گيزاگ و ديزاماتيك با توليد انواع قطعات از قبيل: گلوله هاي آسياب صنايع سيمان، فولاد و مس، انواع قطعات خودرو غلطك هاي تبريدي، انواع پوسته هاي موتور، انواع بوش سيلندر، قاب و درپوش كانالهاي تاسيساتي و غيره جزء پيشگامان صنايع ريخته گري ايران بوده و در كنار توليد سالانه 27000 تن انواع محصولات ريخته گري، با استفاده از مدرن ترين آزمايشگاهها و مركز تحقيقات و توسعه پژوهشهاي وسيعي در شناسايي و كاربرد آلياژهاي جديد مطابق با تكنولوژي روز را فراهم نموده است.

از آنجائيكه طراحي ساختار يك كارخانه از مهمترين و تاثيرگذارترين عوامل بر كارايي و كيفيت توليد كارخانه است، شايد بتوان پروژه اين درس را يكي از وسيعترين و جامع ترين پروژه ها دانست.

در اين ميان نوع كارخانه و شرايط حاكم بر آن يكي از عوامل تعيين كننده در حجم كار و ميزان سختي ارائه الگو مي‎باشد. از اين حيث شايد بتوان پروژه حاضر را از پيچيده ترين و پركارترين پروژه ها دانست چرا كه اين پروژه براي كارخانه اي از كارخانجات بزرگ ريخته گري در ايران طراحي و اجرا شده است.

واضح است كه بسياري از تعاريفي كه در مورد ساير كارخانجات توليدي و مونتاژي شده است و كتاب ها براساس آن تنظيم شده اند در مورد يك كارخانه ريخته گري و با اين ابعاد كمتر قابل اجرا خواهد بود حتي آيتم‌هاي گزارش داده شده براي پروژه نيز در اين ميان بايد كمي تعديل شده و يا تغيير مي‌كردند.

اين مسئله وقتي اهميت پيدا مي كند كه بدانيم كارخانه اي با اين وسعت و سابقه كمتر كار كارشناسي در اين زمينه انجام داده است. كوچكترين اطلاعات هم بايد شخصاً‌ و با مصاحبه با افراد بدست مي‌آمد. هيچ نقشه كاملي حتي از خود كارخانه وجود نداشت. كليه نقشه‌ها توسط نويسندگان اين پروژه و با بررسي وضع موجود و استفاده از نقشه‌هاي ناقص قبلي، طراحي و آماده شد.

جالب است كه بدانيد نتايج حاصل از اين پروژه مورد توجه مسئولين كارخانه هم قرار گرفت و حتي پيشنهادي از طرف كارخانه براي ادامه همكاري در مورد ساير پروژه‌ها نيز گرديد كه هم اكنون در حال اجرا مي‌باشند. اين مساله ما را تشويق كرد كه بجاي اين كه صرفاً كاري آكادميك ( كه در اكثر موارد غيرقابل استفاده است.) انجام دهيم، متن پروژه و نتايج آن را به گونه‌اي آماده كنيم كه كاملاً قابل اجرا و عملي باشد و تصور مي‌كنيم تا حدودي در اين كار موفق بوده‌ايم. هر گونه ايرادي در اين پروژه متوجه نويسندگان آن مي‌باشد و خواهشمنديم كه حتي الامكان در اين موارد به ما آگاهي هاي لازم داده شود.

تاريخچه:

شركت پارس متال داراي 34000 هزار مترمربع زمين كه 1400 متر مربع آن بعنوان انبار مواد اوليه از قبيل آهن قراضه و فروسيليس و .. مي‌باشد. 20000 متر مربع آن داراي سوله‌هاي توليد و قسمتهاي اداري و ساختمان آنرا تشكيل مي‌دهد.

اين شركت داراي دفتر مركزي و در داخل شهر تهران مي‌باشد و همچنين داراي 1030 پرسنل كه در قسمتهاي توليد و اداره مشغول بكار هستند.

شركت پارس متال با توليد متوسط روزانه 70000 هزار كيلوگرم چدن و اتصالات وغيره بزرگترين شركت ريخته گري فعال در داخل كشور مي‌باشد. كليه توليدات شركت در داخل بفروش مي‌رود. و هيچگونه صادراتي ندارد و همچنين نيازهاي ساختماني و اتصالات و لوله‌هاي مربوط به آن را توليد مي‌كند و هيچگونه نياز به واردات اينگونه محصولات به داخل كشور را نداريم.

شركت پارس متال در سال 1343 (هجري-شمسي) به شماره ثبت 9631 و با سرمايه اوليه صد هزار ريال منقسم به صد سهم ده هزار ريالي با نام بصورت شركت با مسئوليت محدود با نام اوليه پارس متال در محل فعلي در كيلومتري 5/6 جاده مخصوص كرج روبروي شركت ساپكو خيابان نگين خيابان شهيد بزرگي تأسيس شد. عمده فعاليتهاي شركت بشرح زير مي‌باشد.

1- ايجاد كارخانجات به منظور ذوب فلزات و تبديل آن به انواع لوازم لوله كشي و بهداشتي و مصنوعات چدني چكشخوار(ماليبل) و قطعات يدكي ماشين آلات و لوله و اتصالات چدني و .. غيره بهره برداري از كارخانجات مذكور.

2- انجام كليه امور بازرگاني كه با موضوع شركت ارتباط داشته باشد.

تاريخچه فعاليتهاي شركت به اختصار به شرح ذيل مي‌باشد.

اين شركت در سال 1347 (هجري شمسي) از وزارت صنايع و معادن وقت، پروانه تأسيس به شماره 6042 را دريافت كرده و عملاً مورد بهره برداري قرار گرفت.

در زير وضعيت بهره برداري از قسمتهاي مختلف كارخانه طي سنوات مختلف از بدو تأسيس مختصراً بشرح زير مي‌باشد.

1- در سال 1343 (هجري شمسي) تأسيس شركت.

2- در سال 1344 (هجري شمسي) خريد زمين اوليه بمساحت 20 هزار مترمربع

3-1- در سال 1347 (هجري شمسي) بهره برداري از كوره كوپل با سوخت زغال سنگ.

3-2- بهره برداري از كوره گردان سه تن براي اولين بار در ايران

3-3- بهره برداري از ريخته گري دستي

3-4- بهره برداري از كوره 5/1 تني القايي

4- در سال 1349 ( هجري – شمسي) بهره برداري از خط ريخته گري ماشيني نيمه اتوماتيك فتينگ

4- شمش چدن:

ريختن مواد مذاب كه درجه حرارت آنها پايين‌تر از حد معمول است در داخل قالبهاي شمشي توليد مي‌كنند.

شرح هدف پروژه:

متاسفانه طراحي كارخانه پارس متال در سال تأسيس با هدف ايجاد چنين كارخانه‌اي كه امروز ما شاهد هستيم نبوده است و يك سري ملاحظات براي گسترش كارخانه در آن زمان در نظر گرفته نشده است بنابراين استقرارماشين آلات و دپارتمانها براساس روشهاي علمي صورت نگرفته است و گسترش به صورت قارچي بوده است. به اين دليل همانطور كه مشاهده خواهد شد . جريان مواد در اين كارخانه با مشكلاتي مواجه مي‌باشد. از اين مشكلات مي‌توان به برگشت مواد و ايجاد ضايعات در حين حمل و نقل طولاني اشاره كرد.

هدف اين پروژه، اصلاح طراحي استقرار ماشين آلات در اين كارخانه مي‌باشد. به اين صورت كه با بدست آوردن الگوي جريان مواد و حمل و نقل سعي مي‌شود با تغيير محل دپارتمانها هزينه و زمان صرف شده جهت حمل مواد كاهش داده شود.


معرفي محصول مورد بررسي:

از محصولاتي كه در گزارش اوليه به آنها اشاره شد، گلوله هاي آسياب سيمان به دلايل زير جهت بررسي مناسب تر به نظر مي‌رسند:

1- ميزان تقاضاي بالاي آنها: ميزان تقاضا آن قدر بالا مي باشد كه انبار نمي‌شود.

2- خلاقيت اين كارخانه در تهيه گلوله‌هاي نشكن.

3- تمام خطوط توليد به جز لوله ريزي مي‌توانند اين محصول را توليد كنند.

4- سابقه توليد و تجربه اين كارخانه در توليد اين محصول زياد است.

كاربرد محصول :

گلوله هاي آسياب سيمان جهت خرد كردن كلوخه ها در كارخانجات سيمان استفاده مي‌شود. به اين صورت كه گلوله را همراه با كلوخه ها در آسياب هاي غلتان مي‌ريزند. در اثر چرخش، و غلتيدن گلوله ها روي كلوخه ها، آنها خرد مي‌شود و سپس از سرندهايي عبور مي كند تا اندازه آنها يكنواخت شود. هر چه اندازه كلوخه ها كوچكتر شود، گلوه مورد استفاده براي خرد كردن آنها نيز كوچكتر خواهد بود.

اين گلوله ها بعد از مدتي استفاده مي‌شكنند و به اين دليل مصرفي محسوب مي‌شوند.

مشخصات غيرفني گلوله ها:

از لحاظ شكل ظاهري اين گلوله ها كره مي‌باشد. البته معمولاً قسمتي كه راهگاه بر آن متصل بوده مشخص مي‌باشد و با قسمتهاي ديگر از سطح كره متفاوت مي‌باشد. شماره‌هايي كه به گلوله اختصاص مي‌دهيم. قطر آنها به mm مي‌باشد.

در جدول 1 اندازه‌گلوله هاي مختلف و وزن آنها به همراه خط توليدي كه آنها را توليد مي‌كند. مشخص شده است لازم به ذكر است كه از لحاظ فني مي‌توان گلوله ها را در هراندازه‌اي توليد كرد و خط توليد انتخابي نيز مي‌تواند هر كدام باشد ولي همانطور كه در گزارش 3 خواهد آمد هر خط توليدي محدوديت‌ها و مزيت‌هايي دارد كه موجب مي‌شود آن را براي هر گلوله انتخاب كرد. اين نتايج به صورت تجربي در اين كارخانه بدست آمده‌اند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع

تعداد مشاهده: 1564 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 17

حجم فایل:53 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: