گزارش کاراموزی كنترل بيماري ها و علف هاي هرز

دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت
گزارش کاراموزي كنترل بيماري ها و علف هاي هرز در 27 صفحه ورد قابل ويرايش




مقدمه:

با توجه به پيشرفت روز افزون جمعيت در دنيا و اين که هر روز هزاران نوزاد چشم به جهان مي گشايد و داراي نياز هاي متفاوتي دز زندگي هستند تا بتوانند زنده بمانند و زندگي کنند يکي از مهمترين نياز هاي بشر از دير باز رفع گرسنگي و جدال با مرگ بوده است.

تاُمين غذا و رفع گرسنگي از مهمترين دغدغه اي بشر به خصوص در عرصه جديد است. يکي از مهمترين منابع غذاي مردم کشاورزي است چرا که بيشتر درصد غذاي افراد و منابع معدني مورد نياز آنها در گياهان وجود دارد.

انسان هاي اوليه با درک اين مطلب براي نجات خود تلاس در اهلي ساختن گياهان کرد. اما امروزه با پيشرفت صنعت و تمدن و ماشيني شدن زندگي در جامعه هاي مختلف بشري جايگزيني زمين هاي کشاورزي با ساختمان هاي مدرن و امکان خاص ... شروع شده و اين بشر کنوني حتي به جنگل ها هم رحم نکرده و در جهت هموار نمودن آن مي کوشد. با کم شدن زمين زراعي و رشد روز افزون جامعه راهي جز بالا بردن بازده محصول در واحد سطح و پيدا کردن راههايي در رسيدن به اين هدف سودمند است. يکي از معضلات و دغدغه هاي فکري مهندسين کشاورزي بر اثر عواملي چون آفات و بيماري هاي گياهي است که امروزه با پيدايش علم گياه پزشکي به شناخت آفات و بيماري هاي گياهي پرداخته و در جهت مبارزه و پيشگيري با اين عوامل سوء قدم نهاده و روزنه هاي جديدي از اميد را برابر چشمان بشر گشوده است.

با همکاري مهندسين و متخصصين کشاورزي و توليد کنندگان اين بخش اميد است که در رفع موانع بر سر راه بکوشيم و جهاني پر از شادي و نشاط و بدون دغدغه اي براي تمامي انسان هاي دنيا داشته باشيم.



فصل اول) آشنايي با مکان کار آموزي



تاريخچه :

تاريخچه جهاد کشاورزي ابهر از تاريخ 1380 با ادغام دو مديريت کشاورزي سابق و جهاد سازندگي سابق بوجود آمد قبلا اين دو مديريت با امورات مشابه و در راستاي هم کار مي کردند که بيشتر آنها در ارتباط با خدمات رساني به روستا ئيان و کشاورزان و توليد کنند گان و هدف محروميت زدايي از روستا و جلو گيري از مهاجرت بي رويه به کلان شهر ها انجام وظيفه نمودند که طبق بررسي هايي انجام شده، تصويب نمايندگان مجلس و دولت با هم ادغام شده و از سال 1380 تحت يک مديريت واحد بنام مديريت جهاد کشاورزي به خدمت رساني خود ادامه مي دهند. کلا مي توان گفت که اين مديريت پلي است بين کشاورزان و توليد کنندگان و مراکز تحقيقات که تازه ترين يافته علوم کشاورزي با آزمون در مزارع نمونه ترويجي و تحقيقي به دست زارعين منطقه مي رد و در اين راستا با الهام از همين علوم باعث توليد بيشتر و در آمد بهتر به زارعين و پيش شرط لازم براي حرکت بسوي توسعه پايدار کشاورزي و روستايي توسعه انساني و مشارکت مردم است در اين خصوص تشکيل تشکل ها و توسعه سازمانهاي غير دولتي ، مردمي يک ابزار موثر و کار آمد بحساب مي آيد و يکي از راههاي مشارکت مردم براي ادراه بهتر امور زندگي خود و حل مشکلات اقتصادي و اجتماعي روستا ايجاد تعاوني ها و تشکل هاي روستايي است.


اهم فعاليت اين روايت:

1- کمک به اقتصاد کشور

2- کمک به توليد بهتر و در آمد بيشتر به کشاورز

3- انتقال يافته هاي جديد به کشاورز

4- به علت اينکه زمين به تعداد ثابت در اختيار زارع بوده در اين راستا افزايش توليد در واحد سطح و غذاي بيشتر و فراورده هاي آن هدف است.

5- آموزش مهارت هاي خود اشتغالي به روستا

6- سازماندهي مراکز و روستائيان و آشنايي به علم روز کشاورز پيشرو

7- توزيع مجلات و جزوات

8- اجراي دوره هاي کار و دانش

9- برگزاري دورها و کلاس هاي آموزشي در روستاها

10- استفاده از تکنيکي برتر جهت توليد برتر و رسيدن به خودکفايي غذايي

11- تشکيل کلاس هاي آموزشي اقتصادي با استفاده از نوار، عکس و فيلم و اسلايد

12- آموزش شواراهاي اسلامي روستا

13- مشاوره با مراجعين در خصوص جذب سرمايه جهت ايجاد طرح هاي در آمد زا

14- بررسي پتانسيل منطقه و ايجاد بستر جهت اجراي طرح هاي مورد نياز

15- ايجاد طرحهاي آبياري و تحت فشار و قطره اي جهت استفاده بهتراز آب

16- اجراي طرح يکپارچه و تجهيز و نو سازي مزارع در روستا

17- طرح جايگزين باغات و اصلاح آنها

18- واگذاري اراضي دولتي از طريق طرح هاي کوچک و بزرگ اقتصادي جهت انجام طرح هاي کشاورزي

19- آزمايش خاک و آب و بررسي مواد نياز آن

20- نظارت بر خريد گندم و محصولات تضميني آزاد بر نياز زارعين

21- استفاده از کارشناسان فارغ التحصيل رشته ها ي کشاورزي در روستاها

آشنايي با شيوه ها ي جديد ارزيابي طرح هاي اقتصادي و فنون و روش هاي اقتصادمندي انگيزه اصلي دولت فعاليت هاي اقتصادي و صنعتي است. از آنجائيکه برنامه ريزي يک پروژه کاري است که به رشته هاي مختلف از دانش بشري نياز دارد و امکانات لازم در مراحل مختلف تصميم گيري در جريان انتخاب پروژه به مطالعات و تکنولوژي مستمر نيازمند مي باشد و از اين راستا مي توان به رشته کامپيوتر که از اساسي ترين نيازها در جهت توسعه پايدار کشاورزي مي توان شمرد و بخش کامپيوتر استخوان بندي اين بررسي و محاسبات مربوط را تشکيل مي دهد و از اجزاي تشکيل دهنده پروژه کشاورزي پايدار و توسعه اقتصاد در اين مورد را شامل مي گردد. و قطعا بدون دانش کامپيوتر پيشبرد مسير نخواهد بود براي اينکه کشورها در رديف کشور هاي تخصصي و پيش قزاول قرار گيرند به اين دانش اهميت بيشتري قايل شوند.



( ارزشيابي بخش هاي مرتبط با رشته کار آموزي )


سن گندم eurygaster integriceps

امروز مهندس مقصودي سرپرست کار آموزي بنا به شرايط آب و هوايي که زمان ريزش سن ها ي گندم از زير گون ها و چون سن از آفات مهم اقتصادي مزارع گندم است. و مبارزه با سن به عهده وزارت کشاورزي و عمران روستايي است به معرفي آن پرداخت

شکل شناسي و معرفي خود حشره کامل : حشره کامل که به طول 12-13 MM و عرض حدود 6 MM ديده مي شود و رنگ آن متغير خاکستري تا قهوه اي مايل به سياه است. سينه اول بزرگ و ذوزنقه اي است و شاخک ها 5 بندي است خرطوم آن نسبتا بلند و در حال استراحت زير بدن قرار مي گيرد. ؟؟؟ ها فوق العاده طويل و بر جسته و بالها را مي پو شانند.

تشخيص نر و ماده از هم: تشخيص نر و ماده از هم در سم پاشي اهميت دارد زيرا که ماده ها تخم گذاري کرده و بر تعداد آنها مي افزايد. نرها انتهاي آنها و آخرين بند شکم به صورت ذوزنقه اي است. و با فشار دادن دست فرو مي رود ولي در ماده حالتي شبيه ژلاتين وجود دارد و با فشار دادن دوباره به حالت اوليه بر مي گردد.








زيست شناسي : سن گندم زمستان را به صورت حشره کامل در زير بوته هاي گون و درمنه زمستان گذراني مي کنند داراي 5 مرحله پورکي است. تخم کروي و به قطر 0/7 MM است تخمها هسته اي و معمولا 16-10 عدد روي برگها گذارده مي شوند و توسط ماده اي چسبناک روي برگها مي چسبند.

طرز خسارت: نيش خود را در برگها و دانه ها فرو کرده و با تغذيه از آن موجب خسارت مي شود.

طرز تشخيص و مبارزه: براي تعيين زمان با کادر و شمارش نر و ماده زمان مبارزه را مشخص کرده و از سم هاي ديپرتکس 80 درصد و دلتامترين استفاده مي کنيم.



نمونه برداري

مديريت جامع تلفيقي (IPM) هر آفتي به دلايل اکولوژيکي ، اقتصادي و حشره شناسي کاربردي يابد با آگاهي قابل قبول از ميزان جمعيت آفت در مزرعه صورت گيرد و موفقيت در اجراي مديريت تلفيقي بستگي به برآورده صحيح جمعيت آفت دارد.

برآورد جمعيت سن گندم غلات در مزرعه تور و کادر صورت مي گيرد. براي مرحله سن مادر و پوره ها در تمامي ساعات روز مي توان از کادر(1*1) متر يا (0/5*0/5) متر استفاده نمود،به طوري که در قطعه ي حداکثر 5 هکتاري بصورت ضربدر در هر قطر مزرعه 100 کادر بصورت تصادفي به کار مي بريم.

در صورت استفاده از کادر (0/5*0/5 ) . هر 4 کادر معدل يک متر مربع خواهد بود. استفاده از کادر براي نمونه برداري در مرحله سن مادر الزامي است.

در سال زراعي 1383_84 براساس هماهنگي بين سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقيقات گياه پزشکي ، هر 5 بار تور زدن با تور جديد ( تور با قطر داخلي 35 سانتي متر) معادل يک متر کادر و به دليل توزيع فضايي تجمعي سن غلات 50 با تور زدن معدل 10 متر کادر خواهد بود. بنا براين ضروري است براي بر آورده جمعيت در قطعات 5 هکتار يا کمتر به فاصله هر 10قدم طبق الگوي *( ضربدري ) در دو قطر 50 بار تورزني با زاويه 180 درجه انجام و آنرا معدل 10 متر مربع کادر بدانيم ( بنا بر اين تمامي روش هاي قبلي نمونه برداري 10 تور و همچنين تورهاي با قطر داخلي کمتر يا بيشتر از تور استاندارد کلن لم يکن تلقي مي گردد و نبايد در بر آورده جمعيت سن غلات از اين تاريخ ملحوظ گردد.) براي سنين پورگي 3 و بالاتر از تور استفاده مي گردد. در مراحل تخم ، پوره و پوره 2 بايد از کادر استفاده نمود.


زمان صحت تور زني : صبح ها تا ساعت 10 صبح و بعد از ظهر ها از ساعت 5 تا نزديک غروب آفتاب مي باشد. بديهي است در صورت وجود باد ، باران، رگبار، سرما، و غيره نبايد از تور براي تخمين جمعيت استفاده کرد.

تذکر: لازم است هر فرد شبکه مراقبت سن غلات در يال زراعي جاري يک دفتر و فرم بازديد روزانه به همراه داشته باشد و تمامي اطلاعات روزانه مهم در ارتباط با فنولوژي ، تراکم ، سمپاشي و... آفت و مزرعه را در ان يادداشت نمايد.

مبارزه شيميايي در مناطق تجمع سن هاي بالدار نسل جديد در حال برگشت به کوه:

سطح اين مناطق بسيار محدود و معمولا در حاشيه دشت هاي الوده به سن و کوهپايه ها قرار دارند.تراکم آفت در اين نقاط ناگهاني به نحو بسيار چشمگير افزايش مي يابد. ( زمان توقف تا پرواز به ارتفاع کوه معمولا چند ساعت تا حداکثر 2 روز است، و اين پديده در روز هاي پاياني فصل مبارزه اتفاق مي افتد). در صورت شناسايي اين نقاط توسط شبکه مراقبت محل تجمع سن هاي نسل جديد مي بايست بلا فاصله و سريعا مبارزه گردد. در صورت شناسايي ، مساحت اين نقاط در حدود 1/100 (يک صدم) سطح مبارزه در هر استان است و بايد با هماهنگي سازمان حفظ نباتات ( ستاد تهران) انجام گيرد . ار آنجائيکه اين روش افدامي براي کاهش جمعيت آفت براي سال آتي است.

مبارزه عمومي بوده و در ميزان مبارزه معمول سالانه نبايد منظور گردد ولي ضروري است مقدار مصرف سم و سطح مبارزه بطور جداگانه به سازمان حفظ نباتات اعلام گردد.




سوسک سياه گندم zabrus tenebriades

در ايران از روي گندم، جو و چاودار از استان هاي شمالي و شرقي جمع آوري شده است. لاروها از برگ و حشرات کامل از گل و دانه هاي شيري گياهان ميزبان تغذيه مي کنند.خسارت لارو روي جوانه هاي گندم مشاهده مي شود و برگهاي جوان روي زمين مي خوابند اين خسارت به صورت لکه لکه در مزرعه ديده مي شود.

مشخصات ظاهري: حشره کامل به رنگ



اثرات سرما زدگي روي گياهان به خصوص درختان ميوه:



اثرات ناشي از سرما زدگي بر روي گياهان به گونه اي است که گاهي با بيماري اشتباه گرفته مي شود . سرما بر روي درختان باعث از بين رفتن سرشاخه ها و پيچيده شدن برگ ها مي شود طوري که گياه را ضعيف کرده و باعث ريزش برگ هاي جوان يا آسيب به آن مي شود . بر روي جوانه هاي تازه رسيده و باز شده هم تاثير مي گذارد و آنها را از بين مي برد و مانع از باز شدن آنها مي شود و اگر هم باز شود توان توليد ميوه را نخواهد داشت. رگبارهاي تند بهاري هم باعث ريخته شدن شکوفه ها و برگها و ترک خوردن تنه ي درختان مي شود. سرماي ديررس هم باعث از بين رفتن و کوچک ماندن ميوهاي در حال رشد مي شود.


مبارزه:

1- بهترين راه، پيشگيري از ايجاد حالت هاي فوق است زيرا که درختان سرما زده راه درمان ندارند.

2- کاشتن درختان در محل هاي مناسب.

3- انتخاب محل هاي مناسب احداث باغ طوري که در جهت سرما نبوده و در بلندي ها نباشد که سرما مستقيما بر روي درختان تاثير بگذارد.



نمونه اي از خيار که سفيدک حقيقي همراه با مينوز را داشت:

از يکي گلخانه هاي اطراف هيدج نمونه اي آورده شد که سفيدک سطحي را توام با مينوز داشت که باعث خسارت شديد شده است.

سفيدک حقيقي يا سطحي: در اين بيماري قارچي در صورت مساعد بودن شرايط آب هوايي ( هواي خنک و مرطوب) در تمامي اندامها بويژه برگها پوشش سفيد رنگ تا خاکستري روي اندامها ديده مي شود. که کنيد هاي شفاف شبکه اي شکل و زنجيره ياست و با توليد هاستوريم از گياه تغذيه مي کنند و باعث ضعف آن مي شود و با اشغال سطح سبز گياه از قدرت فتو سنتز آن مي کاهد.

مبارزه: استفاده از گونه هاي مقاوم – بهداشت زراعي و تهويه ي مناسب و استفاده از سموم گوگردي و کاراتان.

مينوز مارپيچي:

مينوز که يکي از آفات شايع است و دامنه ي ميزباني زيادي دارد در حالت پورگي – لارو وارد نسوج گياهي شده و دالانهايي ايجاد کرده و با قطع آوند ها موجب خسارت مي شود و برگ ها را ضعيف مي کند لارو آن به حالت ورمي فرم است و بيشتر در اين حالت خسارت ايجاد مي کند و بعد از تغذيه ي کامل ، دالان ها را سوراخ کرده و در شرايط مختلف 2-4 نسل دارد.

مبارزه: چون مينوز در زير لايه هاي اپيدرمي تغذيه مي کند ، از سموم تماسي سريع التاثير و ضربهاي استفاده مي شود.


نکته: در گلخانه قبل از استفاده از هر سمي بايد به دوره ي کارنس آن توجه کرد و آن را رعايت نمود.

مينوز مارپيچي در گياهان جاليزي ( مخصوصا خيار ) بصورت مگس هايي به رنگ قرمز و زرد ديده مي شود.


دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 1228 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 27

حجم فایل:228 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: