پروژه کارآفرینی کارگاه تولید و بسته بندی کشمش

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني کارگاه توليد و بسته بندي کشمش در 53 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان شماره صفحه

خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 3



فصل اول - کليات........................................................................................................................................... 4

1- 1 مقدمه :.............................................................................................................................................................. 5

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :.................................................................................................................. 7

محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 8

1 – 3 – مشخصات متقاضيان :................................................................................................................................. 8

1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :.................................................................................................................... 8

مجوز هاي قانوني :..................................................................................................................................................... 8

مراحل صدور جواز تاسيس :..................................................................................................................................... 9

شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس............................................ 9

1- اشخاص حقيقي................................................................................................................................................. 9

2- اشخاص حقوقي.............................................................................................................................................. 10

مدارك مورد نياز:..................................................................................................................................................... 10

اصلاحيه جواز تاسيس :........................................................................................................................................... 11

تعريف:...................................................................................................................................................................... 11

صدور پروانه بهره برداري :..................................................................................................................................... 11

مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 12



فصل دوم - روش انجام کار................................................................................................................... 13

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :.................................................. 14

بازديد از کارخانه توليد کشمش (سورت و بسته بندي)......................................................................................... 14

جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :........................................................................................... 14

فهرست تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز و برآورد قيمت آنها :........................................................................ 15

مشخصات نيروي انساني مورد نياز از لحاظ مفيد بودن و توانايي کار (ارقام به ميليون ريال) :............................ 15

روشهاي بازاريابي و تبليغات جهت ( جهت فروش کالا ).................................................................................... 16



فصل سوم - امور مالي طرح................................................................................................................... 17

جدول 1 ليست استانداردهاي مرتبط با توليد و بسته بندي کشمش...................................................................... 18

جدول 2 ميزان توليد کشمش و مصرف داخلي در چند کشور عمده جهان (FAO2003)............................... 19

جدول 3 ميزان توليد انگور در کشورهاي عمده توليد کننده جهان (FAO 2005)............................................ 20

جدول 4 واحدهاي توليدي فعال در کشور از آغاز برنامه سوم توسعه تا سال 1385........................................... 21

جدول 5 واحدهاي در دست احداث با پيشرفت فيزيکي بيش از 40%................................................................ 22

جدول 6 ميزان مصرف کشمش بين سال هاي 1382 - 1379........................................................................... 22

نمودار 1 بررسي روند مصرف کشمش بين سال هاي 1382 - 1379................................................................ 23

جدول 7 بررسي روند صادرات از آغاز برنامه سوم تا سال 1385....................................................................... 23

سال 1379............................................................................................................................................................... 23

سال 1380............................................................................................................................................................... 27

سال 1381............................................................................................................................................................... 30

سال 1382............................................................................................................................................................... 33

جدول 8 ميزان صادرات کشمش بين سال هاي 1382 - 1379.......................................................................... 37

نمودار 3 روند صادرات کشمش بين سال هاي 1382 - 1379......................................................................... 37

جدول 9 ميزان کشمش مورد نياز تا سال 1389.................................................................................................... 38

نمودار پيش بيني روند نياز به محصول تا پايان برنامه چهارم توسعه..................................................................... 38

جدول 10 هزينه تامين ماشين آلات خط توليد...................................................................................................... 39

جدول 11 محاسيه مساحت مورد نياز طرح........................................................................................................... 40

جدول 12 برآورد مساحت بخش هاي محوطه سازي............................................................................................ 40

جدول 13 هزينه هاي ساختمان و محوطه سازي.................................................................................................... 41

جدول 14 برآورد هزينه تجهيزات و تاسيسات عمومي........................................................................................ 42

جدول 15 هزينه وسايل حمل ونقل......................................................................................................................... 43

جدول 16 برآورد هزينه هاي قبل از بهره برداري.................................................................................................. 43

جدول 17 برآورد کل سرمايه گذاري ثابت............................................................................................................. 44

جدول 18 محاسبه ميزان مواد اوليه مصرفي........................................................................................................... 44

جدول 19 برنامه توليد ساليانه................................................................................................................................. 45

جدول 20 برآورد هزينه ساليانه تامين مواد اوليه مصرفي براي توليد 2000تن کشمش در سال......................... 45

جدول 21 سطح زير کشت ، ميزان توليد و عملکرد انگور به تفکيک استان هاي ايران....................................... 46

جدول 22 تعداد نيروي انساني مورد نياز طرح...................................................................................................... 47

جدول 23 برآورد برق مصرفي واحد.................................................................................................................... 47

جدول 24 ميزان آب مصرفي (روزانه)................................................................................................................... 48

جدول 25 تاسيسات مورد نياز................................................................................................................................ 48

جدول 26 براورد هزينه انواع انرژي....................................................................................................................... 49





فصل چهارم - جمع بندي – نتيجه گيري و پيشنهادات............................................................. 50

نتايج حاصله از اجراي طرح :.................................................................................................................................. 51



























خلاصه طرح :

در اين طرح به بررسي توليد کشمش (سورت و بسته بندي) پرداخته شده است ، براي بررسي طرح از روش هاي آماري و اقتصادي و برآورد هاي مالي استفاده شده است ، اين طرح شامل چهار فصل ميباشد ، فصل اول به بيان کلياتي از قبيل مقدمه ، تاريخچه ، مجوز هاي قانوني مورد نياز ، وضعيت بازار ، ميزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بيان روش انجام کار پرداخته است ، بازديد از واحد کاري مشابه ، نيروي انساني ، نحوه تامين سرمايه و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، فصل سوم به بررسي طرح از ديدگاه اقتصادي پرداخته است ( طرح توجيهي يا BP ) ، عناويني از قبيل نيروي انساني مورد نياز ، ميزان سرمايه گذاري ، مواد اوليه مورد نياز ، ماشين آلات مورد نياز و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، در نهايت فصل چهارم به بيان نتيجه اجراي طرح مي پردازد .






مقدمه :

به خشک شده برخي ارقام انگور از جمله سلطاني بي دانه (به رنگ روشن) و کورنت (به رنگ تيره) که در معرض نور خورشيد يا با استفاده از خشک کن هاي صنعتي تهيه مي شود کشمش گفته مي شود . کشمش يک محصول مقاوم بوده که بعد از شراب دومين حاصل از انگور مي باشد . تاريخ توليد کشمش هاي آفتابي به بيش از 3000 سال قبل برمي گردد . تصور مي رود که کشف کشمش به طور اتفاقي از خشک شدن انگور بر روي شاخه صورت گرفته باشد .

از ويژگي هاي خاص کشمش ، اقتصادي بودن توليد آن است زيرا از انرژي خورشيد استفاده شده ، مواد بسته بندي آن است ، محصول خشک شده حجم کمتري داشته و در شرايط انبار معمولي داراي عمر ماندگاري طولاني مي باشد . ضمناً تجهيزات لازم براي تهيه کشمش بسيار ساده است . بهتر است قبل ز وارد شدن به مبحث روش هاي توليد و سورت کشمش ، توضيحاتي راجع به ماده اوليه اين محصول ارائه شود .

حبه انگور از سه قسمت پوست ، گوشت و هسته تشکيل شده است . پوست در حدود 7 تا 12 درصد وزن حبه را تشکيل داده و نقش حفاظتي از ميوه را بر عهده دارد . در پوست حبه هاي انگور مواد رنگي مختلفي وجود دارد . رنگ سبز در ارقام مختلف انگور مربوط به ميزان سبزينه اي است که درون پوست ميوه مي باشد ، که در مراحل اوليه رشد ميوه زياد بوده ولي با پيشرفت مراحل رشد از ميزان آن کاسته مي شود . رنگدانه ها اکثراً درون پوسته حبه انگور قرار دارد و فقط کمي از آنها درون گوشت انگور بصورت معلق در داخل ياخته ها ديده مي شود . ميزان مواد رنگي درون حبه ها بر حسب نوع و رقم انگور ، شرايط جوي ، دوران رشد و ميزان محصول متفاوت مي باشد . عوامل محطي مانند نور ، دما ، رطوبت و مواد غذايي خاک بر ميزان رنگدانه ها اثر دارند .

ضخامت پوست حبه در ارقام مختلف متفاوت بوده و در انبارداري و حمل و نقل عامل مهمي به شمار مي رود . پوست حبه در مقايسه با گوشت آن داراي مقدار ويتامين بيشتري است . تعداد زيادي آنزيم هاي پلي فنل اکسيداز در پوست ميوه انگور وجود دارد . تعداد هسته موجود در داخل حبه انگور به ارقام آن بستگي دارد و تعداد آن تا 4 عدد نيز ممکن است برسد . اندازه و شکل هسته ها بسته به نوع انگور تا 10 درصد از وزن حبه را تشکيل مي دهد . هسته ها داراي 2 تا 10 درصد چربي و 7 درصد تانن مي باشد . وجود هسته در انگور از بازار پسندي آن براي مصرف تازه خوري مي کاهد . اندازه هسته رابطه مستقيمي با اندازه حبه انگور دارد . چرا که منبع اصلي توليد هورمون جيبرلين مي باشد . گوشت انگور به طور کلي نزديک به 82 تا 86 درصد از وزن کل خوشه را شامل مي شود . و مهمترين قسمت انگور و بخش خوراکي ميوه به شمار مي رود . مواد تشکيل دهنده ميوه انگور بسته به نوع رقم و شرايط آب و هوايي محل کاشت و درجه رسيدگي آن متفاوت است .

بيشترين درصد وزن حبه را آب تشکيل مي دهد . ميزان آب انگور در ارقام مختلف با توجه به چگونگي وضع رويشي و درجه رسيدگي ميوه متفاوت بوده و بين 70 تا 80 درصد متغير است . ساير مواد شيميايي از قبيل قندها ، اسيدهاي آلي ، مواد ازته ، رنگدانه ها و غيره به صورت محلول در آن قرار دارند . در آب انگور تارتارات پتاسيم و نمک هاي معدني ، منيزيم ، آهن ، منگنز و سيليس وجود دارد .

قسمت اعظم مواد جامد محلول انگور را کربوهيدرات تشکيل مي دهد . کربوهيدرات پس از آب بيشترين ماده تشکيل دهنده انگور است . مقدار قابل توجهي از مواد قندي در نتيجه عمل فتوسنتز در برگ ها ساخته شده و در حبه انگور و ساير قسمت هاي ديگر گياه ذخيره مي شود .

عمده ترين قندهاي انگور گلوکز و فروکتوز است که در حدود 98 تا 99 درصد مواد قندي حبه انگور را تشکيل داده و به طور کلي 12 تا 27 درصد از وزن حبه را شامل مي شود .

نسبت گلوکز در اوايل مراحل رشد بيشتر از فروکتوز بوده ولي با پيشرفت دوران رشد و رسيدن حبه ها ميزان گلوکز و فروکتوز حبه برابر مي شود . علاوه بر قندها ، انگور داراي اسيد تارتاريک و اسيد ماليک فراواني است که خدود 90 درصد کل اسيدهاي انگور را شامل مي شود . اسيد سيتريک نيز در زمان رسيدن انگور به مقدار بسيار ناچيزي حدود 0.02 تا 0.03 درصد ميوه وجود دارد .

ميزان اسيدها نيز در ارقام مختلف مقفاوت است . ميزان پراکندگي قند و اسيد در حبه ها عکس هم مي باشند . يعني بيشترين مقدار قند در زير پوست وجود دارد . و تدريجاً به سمت هسته از مقدار آن کاسته مي شود . دماي محيط اثر مستقيم بر روي ميزان اسيد انگور دارد. در مناطق سرد ميزان اسيد انگور بيشتر از مناطق گرم مي باشد . مواد ازته موجود در انگور به صورت نيترات ها ، اسيدها و آمين ها وجود دارد . در آب انگور ازت به صورت نيترات آمونيوم موجود بوده که بر حسب نوع و ئقم انگور ميزان آن متفاوت مي باشد . انگور با مقايسه با ساير ميوه ها داراي تيامين و اسيد نيکوتينيک بسيار بالايي است .

ريبوفلاوين و اسيد فوليک نسبت به نور حساس بوده و مقدار زيادي از آنها به هنگام آب گيري ميوه از بين مي رود . در ارقام مختلف ميزان اسيد اسکوربيک يا ويتامين c متفاوت بوده و مقدار آن بين 1- 5.12 ميلي گرم در هر 100 گرم ماده تازه گزارش شده است . قسمت اعظم اين ويتامين در اثر فرآيند خشک کردن و تهيه کشمش از بين مي رود . در زمان رسيدن ميوه مقدار يادي از ويتامين ها درون حبه تشکيل مي شوند .



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد کشمش (سورت و بسته بندي)

محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 37 نفر مي باشد .



مجوز هاي قانوني :

تعريف: جواز تاسيس مجوزي است که جهت احداث ساختمان ، تاسيسات و نصب ماشين آلات بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي (زراعي ، باغي ، شيلاتي ، دام و طيور، جنگل و مرتع) صادر مي گردد.





مراحل صدور جواز تاسيس :

1- پذيرش درخواست متقاضي صدور جواز تأسيس فعاليتهاي صنعتي و تكميل پرونده توسط مديريت جهاد كشاورزي شهرستان و يا مديريت صنايع كشاورزي و روستائي استان .

2- بررسي پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهاي سرمايه گذاري در واحد صدور مجوز مديريت صنايع كشاورزي و روستائي .

3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضي

4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسي ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهاي موجود ، طرحهاي تيپ و تجربيات كارشناسي و ارجاع پرونده به مديريت .

5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد کشمش (سورت و بسته بندي)

براساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از کارخانه توليد کشمش به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کشمش استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1410 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 53

حجم فایل:1,387 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: