پروژه کارآفرینی کشت یونجه و تولید علوفه(به مساحت 400 هکتار)

دسته بندي : کارآفرینی » کشاورزی و زراعت
پروژه کارآفريني کشت يونجه و توليد علوفه(به مساحت 400 هکتار)در 35 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

امروزه توليد غذا به عنوان اصلي ترين مسئله در جهان مطرح بوده و در اين ميان توليد علوفه و دامپروري جايگاه ويژه اي مي يابد. يونجه يا طلاي سبز با نام علمي Medicago sativa و نام انگليسي Alfalfa مهمترين گياه علوفه اي دنيا و اولين گياه علوفه اي اهلي شده است که بشر اوليه آنرا به عنوان تغذيه دام تشخيص داده است. مبدا اصلي يونجه خاور نزديک و آسياي مرگزي بوده و ناحه مرکزي ايران منشا جغرافيايي يونجه است. يونجه در بين گياهان علوفه اي به علت کيفيت خوب، خوشخوراکي و دارا بودن ذخائر غذايي، از جمله مواد معدني مانند کلسيم و مواد پروتئيني اهميت خاصي پيدا کرده است به طوري که يونجه بيش از ? تن پروتئين در هکتار در سال را توليد مي نمايد. يونجه با تثبيت ازت خاک بر حاصلخيزي خاک مي افزايد و عمري بين ? تا ?? سال دارد که معمولا عمر مفيد آن ? سال است. در مقابل تغييرات محيط حساس بوده و قادر است ?? تا ?? درجه زير صفر و ?? درجه بالاي صفر را تحمل نمايد.



يونجه هايي که امروزه کشت مي شوند به ? گروه تعلق دارند:

? - گروه يونجه هاي معمولي جنس Medicago sativa داراي گل هاي بنفش رنگ هستند و بطور زيادي کشت مي شوند.

? - گروه يونجه هاي ترکستان که همان يونجه هاي معمولي هستند ولي مرکز پيدايش آنها آسياي مرکزي هستند. در اين گروه رشد مجدد خيلي کم است.

? - گروه يونجه هاي الوان جنس Medicago media هستند. اين گروه بر خلاف گروه اول داراي گلهاي الوان هستند. کاشت اين گروه اگر به منظور توليد بذر باشد عملکرد بذري پائيني دارند.

? - گروه نان هاردي که اين گروه داراي رشد عمودي زيادي هستند. خواب زمستاني در آنها خيلي کوتاه است و يا مي توان گفت اصلا خواب زمستاني ندارد.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

کشت يونجه و توليد علوفه



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که زراعت گياهان علوفه اي مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي کشاورزي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 23 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

يونجه

يونجه گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن تا يك متر ميرسد برگهاي آن داراي سه برگچه مي باشد برگچه هاي نوك تيز، سبز رنگ و بيضي شكل است . گلهاي يونجه بشكل سبز و برنگ بنفش تيره يا آبي روشن است ميوه يونجه مانند صدف بوده و دانه داخل ميوه مانند لوبيا ولي كوچكتر از آنزمي باشد .

يونجه ريشه اي بسيار عميق درد و ريشه آن تا سه متر بداخل زمين نفوذ مي كند و بنابراين منبع ويتامين ها و مواد معدني است كه از خاك مي گيرد .

يونجه از زمانهاي بسيار قديم در ايران كشت مي شده است و در حدود پنج قرن قبل از ميلاد مسيح از ياران به يونان برده شد و در قرن هفتم بعد از ميلاد به اروپا راه يافت . يونجه در ايران در مناطق مركزي و جنوبي به مقدر بسيار زياد كشت مي شود. زنبور عسل گل يونجه را دوست درد واز آن شهد زيادي بدست مي آورد و تبديل به عسل مي كند .

پرورش اين گياه در قديم براي تهيه علوفه چهارپايان بوده ولي در حال خاضر بعلت درا بودن مواد مغذي به مصرف غذايي نيز مي رسد .

تركيبات شيميايي: يونجه سرشار از ويتامين هاي A,C,E,K و همچنين داراي آميلاز كه آنزيم مخصوص هضم مواد نشاسته اي است مي باشد .

آنزيم هاي بسياري در يونجه يافت مي شود بعنوان مثال مي توان از امولسين ،‌اينورتاز ، و پكتياز نام برد .

يونجه داراي حدود 20%‌پروتئين مي باشد پروتئين هاي موجود در يونجه عبارتند از:

ليزين ،‌آرژنين ، هيستيدين ، آدنين ، فنيل آلانين ،‌آسپاراژين و سيستين . يونجه داراي اسيد فسفريك نيز هست . يونجه همچنين داراي منيزيوم ، آهن و مقدر جزئي ارسنيك و سيليس است . بنابراين يونجه از نظر مواد غذايي بسيار قوي است و غذاي خوبي براي انسان و حيوانات است.







تاثير عناصر مختلف بر يونجه و علائم کمبود آنها :

ازت (N) : به طور کلي يونجه نياز به ازت خود را از طريق رابطه همزيستي با باکتريهاي تثبيت کننده ازت به دست يم آورد و استفاده بيش از حد کودهاي ازته باعث کاهش عملکرد و افت کيفيت مي گردد . در صورت کمبود اين عنصر برگها کوچک و نازک و سبز روشن شده و ريشه ها نازک مي شوند .

فسفر (P) : اين عنصر باعث گسترش سيستم ريشه اي گياه شده و عملکرد را افزايش مي دهد . در اثر استفاده از کودهاي فسفره مقاومت گياه نستب به آفات و بيماريها بيشتر مي گردد . در صورتيکه گياه دچار کمبود فسفر شود برگها به رنگ سبز تيره و يا بنفسش درآمده و از نوک شروع به خشک شدن مي کند . همچنين گره زايي متوقف شده و احتمال سرمازدگي در گياه زياد مي شود .

پتاسيم (K) : حساس ترين عنصر براي يونجه محسوب مي شود و باعث افزايش عملکرد مي گردد . در صورت کمبود ، ابتدا لکه هاي سفيدرنگي در حاشيه برگ ظاهر مي شود و در نهايت زمينه اصلي برگ زرد و سپس قهوه اي مي گردد و حاشيه برگها به صورت شکسته و نامنظم در مي آيد .

موليبدن (Mo) : اين عنصر در ساختمان آنزيمهاي گياه نقش داشته و به گره زايي کمک مي کند . کمبود آن به علت دخالت در واکنشهاي احياء نيترات باعث بروز کمبود ازت مي شود . و از علائم ديگر کمبود اين عنصر اين است که برگها باريک و رنگ پريده شده و شکل برگها از حالت طبيعي حالت مي شود . همچنين کم رشدي از ساير عواقب ديگر کمبود اين عنصر است .

بر (B) : اين عنصر در جوانه زدن گرده و در انتقال آب در گياه نقش مهمي ايفاء مي کند . در صورت کمبود ، ميان گره ها کوتاه شدن و گياه به صورت رزت در مي آيد . همچنين سيستم ريشه اي ضعيف شده و رشد متوقف مي شود .





استفاده از بذور خالص براي کاشت يونجه

· استفاده از کودهاي غير آلوده به سس
· كاشت يونجه در اواخر تابستان يا در پاييز به جاي بهار آلودگي اوليه سس را با رسيدن فصل سرما از ميان مي برد.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل کشت يونجه و علوفه

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز زراعت گياهان علوفه اي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش زراعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين کشاورزي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 1218 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 35

حجم فایل:495 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: