پروژه کارآفرینی تولید الکل از خرما

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد الکل از خرما در 42 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

درخت خرما يكي از مقدس ترين و قديمي ترين درختان ميوه شناخته براي انسان است پيدايش درخت خرما در جهان از دوران دوم زمين شناسي آغاز شده اما زمان پي بردن انسان به ارزش غذائي خرما و كاشت درخت آن به شش هزار سال پيش از ميلاد مي رسد.مبداء اصلي اين گياه بدرستي مشخص نيست. بعضي از دانشمندان مبداء اصلي آن را در اسيا و كرانه هاي خليج فارس و گروهي ديگر زيست گاه اصلي خرما را شمال آفريقا يا شبه قاره هند مي دانند. بر اساس شواهد باستان شناسي قدمت كشت نخل خرما در ايران به بيش از شش هزار سال مي رسد. در حال حاضر خرما در هر پنج قاره دنيا و در بيش از 30 كشور كشت و مورد بهره برداري قرار گرفته است.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد الکل از خرما



محل اجرا :

شهر صنعتي البرز ( قزوين )







1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














معرفي طرح :

خرما، Phoneix dactylifera، گياهي است از جنس فونيكس و خانواده پالماسه يا نخل. بيشتر گونه هاي جنس فونيكس به عنوان گياه زينتي در درون يا بيرون خانه ها پرورش داده مي شوند و تنها گونه اي كه ميوه آن مصرف خوراكي دارد همان خرماي معمولي است. اين گياه عمدتاً به خاطر ميوه هاي بسيار شيرين و خوشمزه اش در بسياري از نقاط جهان كاشته مي شود. گياه شناسان معتقدند كه به احتمال قريب به يقين خرما از سرزمين هاي حوالي خليج فارس منشا گرفته است. خرما در دوران باستان به فراواني در سرزمين هاي بين دو رود نيل و فرات وجود داشته و گفته مي شود كه محدوده پراكنش آن در دوران پيش از تاريخ از سنگال تا حوضه رودخانه ايندوس در شمال هند را در برمي گرفت. شواهد باستان شناسي مربوط به كشت خرما در غرب عربستان به چهار هزار سال پيش از ميلاد مسيح تعلق دارند. خرما در اين نواحي به عنوان نماد باروري و زايش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشين ها آن را در واحه هاي بياباني مي كاشتند.

اعراب خرما را با خود به اسپانيا بردند. بعدها به تدريج خرما از آسيا و عمدتاً خاورميانه به استراليا و قاره آمريكا نيز برده شد. سياحان اسپانيايي نيز خرما را به نيومكزيكو و كاليفرنيا معرفي كردند تا جايي كه كاليفرنيا امروزه يكي از توليدكنندگان خرما است. خرما از قرن ها پيش در جنوب ايتاليا، سيسيل و يونان كاشته مي شد اما ميوه قابل توجه و خوراكي در اين نواحي به بار نمي آورد. ميوه خوراكي خرما از زمره غذاهاي اصلي مردم الجزاير، مراكش، تونس، مصر، سودان، عربستان، ايران و... به شمار مي آيد. امروزه پيشرفت هاي كشاورزي و تكنولوژي باعث پيشرفت و بهبود صنعت كشت خرما شده است.عراق همواره بزرگ ترين توليدكننده خرما در جهان بوده و سالانه نزديك به ??? هزار تن خرما توليد مي كند. بصره به خاطر ارقام بسيار مرغوب خرما شهرت جهاني دارد. جنس فونيكس در ايران تنها داراي يك گونه است كه همان خرماي معمولي يا خوراكي است. اين گونه در مناطق گرمسيري جنوب ايران كاشته مي شود و داراي فرم هاي اصلاح شده بسياري است. در ضمن گونه ها و فرم هاي زينتي چندي نيز از اين جنس به ايران وارد شده است. معروف ترين و پرطرفدارترين نوع خرما در ايران خرماي مضافتي بم است. از زمره ساير واريته هايي كه در ساير كشورها متداول ترند مي توان به واريته هاي «هياني»، «خدر اوبي»، «خستاوي»، «مكتوم»، «سعيدي»، «امير حاجي»، «برهي»، «زهدي» و... اشاره كرد. گياه خرما صرف نظر از واريته آن نوعي نخل راست قامت است كه ارتفاع آن به ?? _ ?? متر مي رسد. تنه خرما از بقاياي به جامانده از غلاف برگ ها به وجود مي آيد. برگ هاي خرما پرمانند، بزرگ و به طول شش متر است. هر برگ از درون غلافي خارج مي شود كه توسط شبكه اي از فيبرها احاطه مي شود. گل هاي كوچك و معطر آن روي دو گياه نر و ماده پديدار مي شوند. گل هاي ماده سفيد و گل هاي نر شيري رنگ و چرمي اند. هر خوشه بزرگ گل ممكن است حاوي ????? _ ???? گل باشد.

ميوه خرما مستطيلي شكل با پوستي به رنگ قهوه اي تيره متمايل به قرمز يا زرد _ قهوه اي است. پوست ميوه پس از رسيده شدن بسيار نازك و لطيف مي شود. گوشت آن نيز بسيار شيرين و حاوي يك هسته منفرد و بسيار سخت است.

در اطراف درخت ?? _ ? ساله پاجوش هاي بي شماري وجود دارد كه مي توان با انتقال هر يك از آنها به جاي مناسب، اقدام به تكثير گياه خرما كرد. گياه خرما مقادير زيادي گرده توليد مي كند كه توسط باد جابه جا مي شوند اما مسافت زيادي را طي نمي كنند. در نخلستان ها هر درخت نر براي بارور ساختن و گرده افشاني ?? _ ?? درخت ماده كفايت مي كند. امروزه در عربستان و نواحي محدودي از آسيا و آفريقا و همچنين كاليفرنيا براي تسهيل عمليات گرده افشاني، از گرده افشاني مصنوعي استفاده مي كنند. اما در گرده افشاني سنتي خوشه گل هاي نر شكفته شده را به طور وارونه روي خوشه هاي ماده قرار مي دهند و به وسيله طناب يا نخ قيطاني آن را محكم مي بندند تا با رشد خوشه و آويخته شدن آن، خوشه نر سر جايش بماند. در مواردي نيز گرده ها را خشك مي كنند و مدت ? ماه در شرايط دمايي مناسب نگهداري مي كنند.ميوه خرما را معمولاً تازه مصرف مي كنند يا از آن در تهيه خوراكي هايي مانند كيك، كلوچه، انواع شيريني، نان خرمايي، پودينگ، بستني، مربا، ژله، شربت، شيره، سركه و الكل استفاده مي كنند. از بقاياي دورريختني ميوه نيز در تهيه غذاي دام و طيور استفاده مي كنند. در غنا و ساحل عاج از شيره خرما، ملاس و الكل استخراج مي كنند. ??? گرم ميوه تازه خرما داراي ??? كالري انرژي است به علاوه حاوي مقادير قابل توجهي كربوهيدرات، پروتئين، كلسيم، فسفر، آهن و... نيز هست. از پودر هسته خرما هم براي تغذيه جوجه ها استفاده مي شود. هسته خرما داراي مقادير زيادي پروتئين، چربي، كربوهيدرات، استرول و استرون است. از روغن موجود در هسته در صابون سازي و تهيه محصولات آرايشي استفاده مي شود. در كشورهاي ايتاليا و اسپانيا از بر گ هاي خرما در انجام آيين هاي مذهبي استفاده مي شود. در شمال آفريقا نيز از برگ ها براي ساخت كلبه، آلونك، سبد، پرده، بادبزن و وسايلي از اين دست بهره مي گيرند. دمبرگ هاي چوبي خرما منبع سلولز است و در ضمن از آن در ساخت جارو، عصا، چوب پنبه ماهي گيري و حتي براي سوخت نيز استفاده مي شود. از تنه نخل هاي قديمي در ساخت برخي از اجزاي داو (انواع قايق هاي بادباني در خليج فارس)، آب برها و پل ها كمك مي گيرند. علاوه بر تمامي اينها ميوه خرما داراي مصارف پزشكي نيز هست.




روش توليد الکل خرما :

1- ابتدا خرما را با آب مخلوط مي کنند به نحوي که به ميزان 50% آب و 50% خرما باشد.سپس آن را در معرض حرارت 25 درجه سانتيگراد قرار مي دهند که در اين حرارت قدرت حلاليت قند بالا رفته و باعث جدا شدن قند خرما مي شود.

2- با استفاده از يک دستگاه پرس تفاله و هسته خرما را از شيره حاصله جدا مي نمايند که شيره رقيق خارج شده داراي 45% قند مي باشد.زمان مورد نياز اين کار 1 تا 2 ساعت پيش بيني مي شود.پس از اين مرحله شيره و تفاله تفکيک مي گردد.

3- در اينجا سه مخزن شيره رقيق موجود مي باشد که شيره ها در اينجا ذخيره مي شوند و به 2 بخش تقسيم مي شوند که بخشي براي توليد الکل و بخشي براي توليد شيره غليظ استفاده مي شوند.

4- در اين مرحله با عبور شيره از فيلتر ها ذرات موجود جدا شده و شيره شفاف مي گردد.

5- در اين قسمت شيره بدست آمده در ديگ هاي پخت تحت خلاء قرار مي گيرند. دماي مورد نياز 75 – 80 درجه و فشار مورد نياز 540 – 560 ميلي متر جيوه و زمان پخت 2/5 ساعت مي باشد که غلظت شره را به 70% مي رساند.

6- شيره بدست آمده در مرحله 5 در مخازني که برايآن در نظر گرفته شده است ذخيره مي شود.

7- در اين مرحله قوطي هايي که براي بسته بندي در نظر گرفته مي شود شسته و خشک مي شود.

8- عمليات بسته بندي شيره انجام مي شود.

9- مخزن رشد مخمر در اين بخش مي باشد که با آب و نيترات آمونيوم و ساير مواد کمکي جهت تسريع رشد اضافه مي گردد.

10- در اين بخش به وسيله همزن اکسيژن مورد نياز جهت رشد مخمر تامين مي گردد. مدت زمان مورد نياز در اين مرحله 2/5 ساعت مي باشد.

11- در اين مرحله شيره بدست آمده از مرحله 3 به فورمنتور هايي که در اين مرحله کار گذاشته شده انتقال مي يابد و با مخمر هايي که در مرحله 9 و آماده شده اند ترکيب مي گردند.فورمنتورها تمام شرايط لازم براي ترکيب را دارا مي باشند.به شيره موجود در فورمنتور ها 45% آب اضافه مي شود و در نهاين مخمرها قند موجود در شيره را به الکل تبديل ميکنند



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از شرکت طراحي فرآيندهاي شيميايي فراتک:

با هماهنگي هاي صورت گرفته براي بازديد يکي از کارخانه هاي بزرگ توليد کننده اين محصول در داخل کشور اقديم نموديم ، در بازديد صورت گرفته به بررسي روش توليد محصول و نقشه هاي محصول پرداختيم ، ماشئين آلات و سيستم هاي توليد را مورد بررسي قرار داديم .



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کالايي مانند اين که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، استفاده از ماشين آلات کلاس A جهاني و بهره گيري از نيروي انساني متخصص مي تواند به داشتن خلاقيت و نوآوري در توليد محصول کمک شاياني نمايد.


دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1552 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:494 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: