پروژه کارآفرینی تجهیز مرکز خدمات بالینی در منزل به صورت شبانه روزی

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع دارویی و پزشکی
پروژه کارآفريني تجهيز مرکز خدمات باليني در منزل به صورت شبانه روزي در 42 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

در گذشته که غالب بيماري‌ها، بيماري‌هاي ساده (مانند بيماري‌هاي عفوني تك ارگانيسمي) بود و رويکرد به آنان نيز رويکردهاي ساده اي بوده اند و اقدامات و مداخلات ممکن نيز محدود بودند، رويکردهاي تشخيصي و درماني ، چندان پيچيده نبودند و گزينه‌هاي زيادي پيش روي پزشکان نبود. در دهه‌هاي اخير تغييراتي در وضعيت نظام سلامت بوجود آمد که مسائل آن را پيچيده‌تر از گذشته مي سازد . اين تغييرات را مي توان در عنوان‌هاي زير طبقه‌بندي کرد.

1. تغيير در بار بيماري‌ها
2. افزايش بار مداخلات
3. گسترش روز افزون دانش پزشکي
4. تغيير نگرش و انتظارات بيماران از خدمات باليني
5. تأثير شرايط مختلف اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و نژادي بر چگونگي ارائه خدمت و نتايج و پيآمد‌هاي آنها













1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

تجهيز مرکز خدمات باليني در منزل به صورت شبانه روزي



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

افزايش سطح بهداشت و سلامت شهروندان اثر مستقيمي بر شاخص هاي اقتصادي جامعه دارد. چنانچه افراد جامعه قادر باشند به راحتي به فعاليت اقتصادي اجتماعي بپردازند رشد اقتصادي شتاب فزاينده اي را تجربه خواهد کرد.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اجراي چنين طرح هايي ضمن آنکه کمک شايان به بهبود سطح بهداشت همگاني است، زمينه مناسب براي اشتغال به کار دانش آموختگان علوم پزشکي از قبيل پزشکان عمومي و متخصصين رشته هاي مختلف پزشکي، علوم آزمايشگاهي پرستار، بهيار و ...را فراهم مي آورد. ضمن اينکه با توجه به درصد بالايي از فارغ التحصيلان اين رشته ها خصوصاً پزشکي و پرستاري را بانوان تشکيل مي دهند، اين طرح مي تواند به وسيله بانوان متخصص نيز به مرحله اجرا در آيد.



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 27 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

«تعالي خدمات باليني به مجموعه برنامه‌ها، استراتژي‌ها و اقداماتي گفته مي‌شود که هدف از آنها استانداردسازي و ارائه خدمات باليني با بيشترين اثربخشي و کمترين هزينه و عوارض ممکن مي‌باشد.»

تعالي خدمات باليني شامل دو بخش است:

- توسعه دانش نظري مشتمل بر مديريت دانش در عرصه باليني (Clinical Knowledge Management)

- برنامه‌ريزي‌‌هاي اجرايي و عملياتي ارتقاي کيفيت فرآيندها و پيآمدهاي باليني.

بخش اول استانداردهاي عملکرد باليني و بهترين تصميمات و سياستگذاري‌ها در سطوح مختلف ارائه خدمات باليني را مشخص مي‌کند و بخش دوم سازمان‌هاي مختلف بخش سلامت را به سمت اجراي سياست‌ها و استانداردهاي مشخص شده، پيش مي‌برد.

چنانچه بخواهيم اين تقسيم‌بندي را ريزتر کنيم، مي­توان آن را به هشت حوزه تقسيم کرد که عبارتند از:

1) تصميم‌گيري باليني مبتني بر شواهد

Evidence-Based Clinical Decision Making

2) استفاده بهينه از منابع اطلاعاتي و استخراج شواهد مرتبط

Information Mastery

3) ارزيابي نقادانه شواهد و تعيين شواهد کيفي و قابل استناد

Critical Appraisal of Evidences

4) سنتز و جمع‌بندي شواهد قابل استناد و مرتبط با يک موضوع

Systematic Review

5) ارزيابي فن‌آوري سلامت

Health Technology Assessment

6) راهکارهاي طبابت باليني

Clinical Practice Guidelines

7) مميّزي باليني

Clinical Audit

8) مديريت خطا

Error Management

مراحل تدوين يک CPG عبارتند از:

1) انتخاب موضوع(Topic selection)

2) جستجوي شواهد مرتبط (finding for relevant evidences )

3) ارزيابي و نقد شواهد (Critical appraisal)

4) سنتز شواهد (Synthesizing evidences )

5) تصميم‌گيري (Decision making ) بر اساس نتايج به دست آمده از شواهد، مطالعات ارزيابي فناوري سلامت و بررسي وضعيت اقتصادي، اجتماعي جمعيت تحت پوشش

از آنجايي که مقوله عملياتي‌سازي راهکارهاي طبابت باليني، بعد از تدوين آنها مقوله مهمي است، روش‌هاي گوناگوني نيز براي آنها وجود دارد که عبارتند از:

1) انتشار CPGها و در اختيار قرار دادن آنها براي گروه‌هاي هدف مختلف، اين گروه‌هاي هدف شامل پزشکان، پرستاران، بيماران و ... مي‌باشند .

2) آموزش راهکارهاي تدوين شده به گروه‌هاي هدف

3) ادغام راهکارهاي تدوين شده در «سيستم­هاي حمايت تصميم‌گيري کامپيوتري» (CDSS) (Computerized Decision Support Systems): اين سامانه‌هاي هوشمند برنامه‌هاي رايانه‌اي هستند که پزشکان را در اتخاذ تصميمات باليني کمک مي­کنند. چنانچه پشتوانه علمي قوانين و دستورات اين برنامه‌ها بر اساس CPG‌هاي تدوين شده باشد، استفاده از CDSS‌ها يکي از مؤثرترين روش­هاي اجرا و عملياتي‌سازي راهکارهاي طبابت باليني خواهند بود.

4) مميّزي باليني و مديريت خطا

مميّزي باليني(Clinical audit) :

تحقق آرمان تعالي خدمات در عرصه عملكرد باليني مستلزم وجود ابزاري اجرايي است که با بکارگيري محصولات حوزه مديريت و توسعه دانش، استانداردهاي پيآمدي را ارتقاء دهد. اين كاركرد مهم در تعالي خدمات باليني فرآيندهايي را که منجر به ارتقاي پيآمدها مي‌شوند، مشخص كرده، با تحليل ساختار و بستر مورد نياز براي اجراي برنامه‌هاي بهبود کيفيت و جمع‌آوري نظرات مشتريان و ذي‌نفعان، استانداردهاي ساختاري و سازماني را نيز تعيين و برنامه‌هاي دستيابي به استانداردها را تدوين و اجرا مي‌کند. ايجاد سازوكاري مناسب براي نظارت بر حسن اجراي برنامه‌ها و ميزان دستيابي به اهداف نيز در حيطه مميّزي باليني مي‌باشد. مميّزي باليني در واقع فرآيندي چرخه‌اي است که طي آن بر اساس توصيه‌هاي مطرح شده در راهکارهاي طبابت باليني يکسري معيارها و استانداردهاي عملکرد معين كرده، با تحليل وضعيت عملکرد موجود، اختلاف بين عملکرد فعلي و عملکرد استاندارد را مشخص مي­کنند و در مرحله عمل با انجام فرآيندهاي چرخه‌اي مديريت تغيير(Change management) عملکرد فعلي را در راستاي دست‌يابي به استانداردهاي تعيين شده، ارتقاء مي‌­بخشند. مميّزي باليني ابزاري براي تضمين اجراي توصيه‌هاي مربوط به راهکارهاي طبابت باليني و نظارت بر کيفيت اجراي آنهاست.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل تجهيز مرکز خدمات باليني در منزل به صورت شبانه روزي

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز تجهيز مرکز خدمات باليني در منزل به صورت شبانه روزي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در محل مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش بهداشت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين بهداشتي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع دارویی و پزشکی

تعداد مشاهده: 1454 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:705 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: